Start Zoom
Image default
Home and Garden

Welk bed kies je voor jouw peuter?

Het is tijd! Je kind is het ledikantje ontgroeid en heeft een groter bed nodig. Als ouder is dit natuurlijk ook leuk want dan kan je aan het bed zitten en een boekje voorlezen. De vraag is alleen wat voor bed kies je nu voor je zoontje of dochter. Ga je meteen door naar een eenpersoonsbed of kies je toch nog tussenopties. Als ouder zal je met verschillende zaken rekening moeten houden. Deze zaken worden verder in deze blog benoemd en er worden verschillende bed mogelijkheden genoemd waar jij als ouder voor kan kiezen.

Een peuterbed

Een formaat bed dat perfect is voor de peuter is het peuterbed. De naam zegt het natuurlijk al. Dit zijn bedden van een kleiner formaat dan een eenpersoonsbed. Deze bedden hebben een lengte maat van 140 cm en een breedte maat van 70 cm. Een normaal eenpersoonsbed heeft een lengte maat van 200 cm en een breedte maat van 90 cm. Dit kan je dus ook wel zien als een tussen bed. Deze bedden zijn in leuke thema’s en soorten te krijgen. Zo kan je kiezen voor een bedframe bed, een tipi peuterbed, een prinsessen peuterbed en een race peuter bed. Genoeg keuze om een zeer leuke thema slaapkamer te maken. Deze bedden hebben daarbij ook nog verhogingen aan de zijkant zodat je kind er minder snel uit kan vallen.

Een meegroeibed

Een mooie oplossing voor de lange termijn is het meegroeibed. Deze is in eerste instantie een soort van peuterbed, maar kan je na een tijd vergroten en kan je dus mee laten groeien met de lengtegroei van je kind. Nadeel is wel het matras. Niet elk matras past er goed in en je zal dus wel het matras moeten gaan vervangen als je het bed wilt vergroten.

Een eenpersoonsbed

Naast het peuterbed en het meegroeibed kan je ook gewoon kiezen voor het standaard eenpersoonsbed. Vaak wordt gezegd dat dit bed te groot is, maar het bed biedt wel het meeste gemak. Zo heb je vele soorten en kan je veel soorten matrassen erop kwijt. Ook kun je in het begin het bed nog vullen met veel kussens om het een beetje op te vullen. Ook kan je nog een apart rekje aanschaffen en monteren op het bed om te zorgen dat je kind er niet uitvalt.

Overige tips

Een themabed klinkt vaak leuk om te kopen en is je kind ook helemaal gek van. Toch wordt aangeraden om voor een standaard bed te gaan. Dit omdat het vaak voorkomt dat kinderen een bepaalde superheld of personage leuk vinden en na een periode dit niet meer leuk vinden. Daarom is het beter om een bed aan te schaffen zonder thema. Zo kan je natuurlijk wel de rest van de kamer, door bijvoorbeeld muurstickers, aankleden met thema items. Deze items kan je dan na een bepaalde periode ook gewoon weghalen. Zo hoef je niet steeds een nieuw bed aan te schaffen. Verder kan je vele mooie bedden krijgen, en hoef je daarvoor niet meer naar de winkel toe. Online kan je gemakkelijk een mooi bed aanschaffen die dan ook bij je thuis worden geleverd. Kijk bijvoorbeeld op de website van Emob. Deze meubelpartij heeft vele soorten en komt het bed helemaal naar jouw voordeur brengen.