Start Zoom
Image default
Shopping / Clothing

Juiste dekbed 140×200

 

Om lekker te kunnen slapen is een goed dekbed 140×200 noodzakelijk. Het moet lekker aanvoelen en voor precies de goede temperatuur zorgen. Bij kleinere bedden geldt ditzelfde natuurlijk voor dekbedden 120×150 of 100×135.

 

Temperatuur

Wanneer een dekbed 140×200 of dekbedden 120×150 of 100×135 niet voor de goede temperatuur zorgen, is dit erg vervelend. Een te warm bed kan ervoor zorgen dat inslapen erg lastig wordt. Over het algemeen slapen mensen veel beter in een koele omgeving. Het wordt dan ook altijd aangeraden om voor het slapen de ramen van de slaapkamer open te zetten. Hierdoor kan de slaapkamer goed door luchten en koel worden. Dit effect wordt teniet gedaan als het dekbed 140×200 vervolgens veel te warm is. De vulling is hiervoor zeer belangrijk. Een vulling van wol is bijvoorbeeld veel warmer dan een vulling van katoen. Het is hierdoor aan te raden om in de winter een model te gebruiken van wol en in de zomer een model van katoen. Hierdoor zul je het hele jaar door goed kunnen slapen in een geschikte temperatuur.

 

Pasvorm

Een goede pasvorm is ook belangrijk. Een dekbed 140×200 op een klein bed past niet goed. Het dekbad, katoen of wol, kan hierdoor van het bed af vallen in de nacht. Ook kan het zijn dat de onderkant van een te groot model vies wordt, omdat het op de grond ligt. Bij kleine bedden is het dus zeker aan te raden om dekbedden 120×150 en 100×135 aan te schaffen. Een goede pasvorm zal het slaapcomfort zeker vergroten.

 

Bekijk alle modellen!

Koala Bedding heeft vele verschillende modellen van hoge kwaliteit. Er zijn vele verschillende maten en materialen, waardoor er voor iedereen een geschikt model tussen zit. Bekijk gerust het volledige assortiment en vergelijk de verschillende exemplaren. Hierdoor weet je zeker dat je een geschikt dekbed 140×200 cm of een andere maat uitkiest.

 

https://www.koalabedding.nl/