Start Zoom
Image default
Shopping / Clothing

Camper kopen of huren?

Jaarlijks gaan er duizenden mensen op pad met de camper. Het is een van de meest populaire reisvoertuigen die we gebruiken als we op vakantie gaan. In Nederland zijn we groot van de camper. Per 1000 inwoners gaan er 26 op pad met een camper naar Nederland of het buitenland. Daarmee komen we op de tweede plek in Europa achter Zweden. De Nederlanders houden van de vrijheid en vinden dat met een camper je kan gaan en staan waar je wilt. Het is makkelijk om de camper te stallen en je hebt ook direct een slaapplaats. Wil jij dit jaar ook een keer op pad met een camper, maar weet je niet of je een camper wilt kopen of huren? Lees deze blog dan verder want wij gaan je wat tips geven, zodat jij deze zomer een goede keuze kan maken.

Kopen

Een camper kopen is een dure aanschaf. Het voordeel is dat je de camper kan gebruiken wanneer je maar wilt. Voor een camper betaal je wel aardig wat geld. Zo kost een 25-jarige oude camper al z’n 12.500 euro. Wil je een nieuwere camper dan zit je al snel op de 25.000 euro. Als je een erg moderne camper wilt met bijvoorbeeld een achteruitrijcamera set, zodat je veilig op pad kan? Dan kost je meer dan 50.000 euro. Erg duur dus. Daarnaast zijn de onderhoudskosten, wegenbelasting en verzekeringspremies ook niet niks.

Huren

Waarschijnlijk weet je ver van tevoren wanneer je op vakantie wilt. Als je dat bepaalt, is het ook tijd om een camper te boeken. Doe dit op tijd want campers zijn in de trek rond de warme maanden. Het voordeel van huren is, is dat je bijvoorbeeld eerst kan vliegen en dan in het land van bestemming de camper kan huren en daar lekker kan rond touren. Een nadeel van huren is dat niet elke camper een draadloze achteruitrijcamera heeft, wat achteruit rijden best lastig kan maken.

https://www.vanzwitserland.nl/