Start Zoom
Image default
Shopping / Clothing

Botox steeds toegankelijker

Als er wordt gepraat over botox wordt er al snel gedacht aan een ‘nep uiterlijk’ met opgespoten lippen en strakgetrokken gezichten. Ook denken veel mensen dat botox alleen maar word gedaan en toegankelijk is voor mensen met veel geld, zoals beroemdheden. Dit stereotype beeld van botox is echter zeker niet op zijn plaats. Een botox behandeling zorgt namelijk vaak voor een jong en fris uiterlijk wat er natuurlijk uit ziet. Mensen met hele kleine lippen of met diepe rimpels kunnen vaak een verkeerd zelfbeeld creëren waardoor sociaal contact geen lust meer is, maar een last. Na een botox behandeling voelen deze mensen zich weer een stuk fijner en zelfverzekerder waardoor het dagelijks sociaal contact niet meer als iets vervelends wordt gezien, wat zeker een positief effect heeft op het leven van deze mensen.

Botox kent tegenwoordig ook medische toepassingen, in plaats van alleen op het uiterlijk gefocust te zijn. Migraine is een veelvoorkomende klacht die in sommige gevallen langdurig kan standhouden. Ook spierspanningshoofdpijn is een vorm van migraine en dit is vaak niet te verhelpen met pijnstillers of andere medicatie. Een rimpelbehandeling met botox is van korte duur en kan aan al deze klachten al een einde maken. Bij een behandeling van botox tegen hoofdpijn worden slechts een aantal injecties geplaatst waardoor de hoofdpijn aanzienlijk minder zal worden.

Ook het idee dat botox alleen toegankelijk is voor mensen met veel geld is overdreven. Iedereen kan last hebben van de eerder genoemde klachten en daarom zou het onrealistisch zijn als botox ontzettend duur zou zijn. Vaak ben je daarom voor minder dan 100 euro al af van bepaalde klachten als kraaienpootjes of die verdraaide hoofdpijn. De prijs-kwaliteit verhouding is niet meer dan reëel aangezien het een eenmalige investering is voor een relatief kleine ingreep en het profijt van de behandeling onbetaalbaar is.

http://www.faceland.nl/